Odluka u 17 sati

Danas o proglašenju stanja nesreće u Federaciji

12.11.2020.
u 14:39

Na današnjoj sjednici Federalnog stožera Civilne zaštite bit će vrlo vjerovatno donesen prijedlog o proglašenju stanja nesreće, koji će uputiti Vladi FBiH, doznaje N1. Stožer predvodi Jelka Miličević, ministrica financija FBiH, a konačna odluka trebala bi biti priopćena u 17 sati.

''Razmatramo zahtijev Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH, koji je stigao prije dva dana, o proglašenju stanja nesreće u cijeloj Federaciji. Imamo situaciju da je samo ovo stanje proglašeno u jednoj, Zapadnoherecegovačkoj županiji, dok u ostalih 9 to nije slučaj'', potvrdio je za N1 v.d. direktora Federalne uprave Civilne zaštite Mustafa Kadribegović.

Ovo je treći zahtjev koji stiže iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH u posljednjih dva mjeseca, ali stanje nije proglašeno jer je „odgođeno do daljnjeg s obzirom da u većini županija nije proglašeno stanje nesreće. Od svih županija zatražena je cjelovita analiza o stanju u zdravstvu i epidemiološkoj situaciji.

''Ako donesemo prijedlog o proglašenju stanja nesreće u cijeloj Federaciji BiH, upućujemo ga Vladi Federacije BiH i ona donosi konačnu odluku. Tada upravljanje stanjem krize preuzima Federalni stožer Civilne zaštite'', pojasnio je Kadribegović za N1.

Stanje nesreće smo u cijeloj Federaciji već jednom imali u ovoj korona krizi, od 16. ožujka do 31. svibnja ove godine.  Današnja odluka bit će priopćena na platou ispred Federalne uprave Civilne zaštite, a Kadribegović podsjeća da se poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere, što znači da na tom otvorenom prostoru ne smije biti okupljeno više od 30 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije