Dan Europe u BiH

Danas dodjela nagrada najeuropljanima

03.08.2017.
u 10:00

Europski pokret u Bosni i Hercegovini započeo je jučer s obilježavanjem Dana Europe u našoj zemlji. Tim povodom jučer je u Cazinu upriličen posjet veleposlanika Češke Republike Jakoba Skalnija, veleposlanika Austrije Martina Pammera i veleposlanika Republike Hrvatske Ivana Del Vechija. Zatim je organiziran posjet Nacionalnom parku “Una” u organizaciji JP Nacionalni park “Una” d.o.o. Bihać. Danas se u sklopu Dana Europe u Cazinu održava poslovni forum “Društveni dijalog Europskog pokreta”. Sudionici panelisti u forumu su Martin Pammer, Ivan Del Vechio, Edin Dilberović, Igor Davidović, Bruno Bojić, Marko Šantić, Dino Selimović, Lav Pajkić, Muhamed Mujakić, Nermin Ogrešević, Armin Halitović, Drago Kovač... Program se nastavlja svečanom akademijom “Vrijeme je za Europu”. Tijekom svečane akademije veleposlanicima Hrvatske i Slovačke (Ivan Del Vechio i Jan Pšenica) bit će uručeni Orden naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u našoj zemlji. Veleposlanicima Višegradske skupine u BiH (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) bit će uručene plakete “Europski prijatelj i partner EU integracija”. Posebna priznanja će biti uručena za promociju turizma i zaštite okoliša, društvenog angažmana žena, a bit će predstavljeni dolazeći lideri Bosne i Hercegovine i regije, kao i društveno odgovorni subjekti USŽ-a i Bosne i Hercegovine. Nagrada za životno djelo i humanitarni angažman u okviru rukometnog kampa za djecu s posebnim potrebama bit će uručena legendarnom rukometašu, nekada najboljem desnom krilu na svijetu i izborniku mlađih rukometnih vrsta Bosne i Hercegovine Jasminu Mrkonji.
Prvi put od 2005. godine jedan gradonačelnik iz Bosne i Hercegovine će dobiti priznanje “Europski gradonačelnik regije” koje su do sada dobili gradonačelnici Zagreba, Ljubljane, Beograda - Milan Bandić, Zoran Janković, Siniša Mali...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?