Vlada USŽ

Dana suglasnost za osnivanje Medicinske škole u sklopu KŠC Bihać

07.09.2017.
u 21:54

Vlada Unsko-sanske županije dala je danas suglasnost za osnivanje Medicinske škole u sklopu Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao II" u Bihaću, čime je omogućeno da se gotovo 300 djece, koja ovog tjedna nisu pohađala nastavu, vrati u školske klupe, piše Klix.ba. 

Iako je Skupština USŽ polovinom lipnja usvojila elaborat o osnivanju Srednje medicinske škole u okviru Katoličkog školskog centra, preduvjet za to je bilo da Banjolučka biskupija, osnivač KŠC-a, osigura sredstva za neometan rad škole za razdoblje od najmanje tri godine, kao i da se Skupštini dostavi jamstva za ta sredstva.

Jamstvo je dostavljeno danas, a iz Vlade USŽ su istaknuli da su konačno ispoštovane sve obveze te da se nastava u KŠC-u od sutra se može odvijati normalno.

"Drago mi je da je napokon i ta priča završena i da su u konačnici ispoštovane sve odluke Skupštine USŽ", rekao je Husein Rošić, premijer USŽ.

Radi se o iznosu od 400.000 KM s kojima će BanjOlučka biskupija naredne tri godine financirati plaće zaposlenika Medicinske škole u sklopu KŠC-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije