nekoliko desetaka ozlijeđeno

Dan žalosti u Hrvatskoj: Potres je odnio sedam života

02.01.2021.
u 08:42

Stanovnici Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela u novu godinu ušli su kao u ratnim 90-tima. Ostali su bez domova, spavali su u šatorima, autima, prihvatnim centrima...

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti za žrtve potresa koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije. Poginulo je sedam ljudi, djevojčica (13), petero u Majskim Poljanama kod Gline, u Žažini je poginuo orguljaš u crkvi.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne može biti zabavnih priredbi, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe trebaju prilagoditi tako da emitiraju programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. Vlada je o proglašenju Dana žalosti odlučila na sjednici 30. prosinca, dan nakon razornog potresa u kojem je poginulo sedam ljudi, prenosi Hina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije