Bolnica u Zenici

"Dan otvorenih vrata" službe za bolesti uha, grla i nosa

kbz
21.04.2016.
u 08:37

Služba za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu kirurgiju bolnice u Zenici danas organizira akciju "Dan otvorenih vrata", jednu od pratećih manifestacija obilježavanja Svjetskog tjedna svijesti o tumorima glave i vrata. 

Specijalisti maksilofacijalne kirurgije i otorinolaringologije, danas će u prijemnoj ambulanti Službe za bolesti uha, grla, nosa i maksilofacijalnu kirurgiju KBZ, vršiti specijalističko-konzultativne preglede pacijenata i građana, koji mogu na odjel doći bez liječničke uputnice ili prethodnog naručivanja. 

"Laringektomirani su osobe koje su operacijom, uglavnom zbog raka grla, izgubili svoj prirodni način govora. Totalna laringektomija, kao izuzetno mutilirajuća operacija dovodi do drastičnih promjena u načinu i kvaliteti praktično u svim segmentima života. Traumatizam i psihološke implikacije totalne laringektomije su ogromne kako za bolesnika tako i za njegovu okolinu i zahtjevaju multidisciplinarni pristup", ističu specijalisti zeničke bolnice.  

Da je i nakon brojnih bolesti moguća rehabilitacija i resocijalizacija laringektomiranih osoba upravo je pojava organiziranog alaringealnog pjevanja. U okviru obilježavanja Svjetskog tjedna svijesti o tumorima glave i vrata danas će se u holu KBZ, kao gosti predstaviti, Hor laringektomiranih osoba "Optimisti" iz Zagreba pod stručnim vodstvom prof. logoped Tamare Živković - Ivanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?