PRIPAZITE

Da, make-up ima rok trajanja. Evo kad je vrijeme za novi

sminkanje
24.04.2022.
u 16:24

Ne samo da stari i dotrajali proizvodi zauzimaju mjesto u vašem neseseru, torbi ili kupaonici, korištenje šminke kojoj je prošao rok trajanja može uzrokovati iritacije

Podignite ruku ako već godinu dana u neseseru čuvate maskaru ili na usne već nekoliko godina nanosite isti ruž. Osim ako pobožno ne pratite savjete za raščišavanje Marie Kondo, vrlo je lako čuvati i koristiti šminku kojoj je odavno istekao rok trajanja. Svima se to događa, ali vrijeme je za promjene, piše ljepotaizdravlje.hr.

Ne samo da stari i dotrajali proizvodi zauzimaju mjesto u vašem neseseru, torbi ili kupaonici, korištenje šminke kojoj je prošao rok trajanja može uzrokovati iritacije. Britansko istraživanje pokazalo je da 90 posto proizvoda za uljepšavanje, kao što su ruževi, maskare, eyelineri i spužvice za nanošenje šminke vrve opasnim bakterijama, uključujući E.coli i Staphylococcus. Izloženost ovim nepoželjnim bakterijama može dovesti do iritacije kože i infekcije očiju.

Ponekad je teško pridržavati se roka trajanja šminke jer neki proizvodi jednostavno ne predlažu nikakav datum isteka ili se oznaka trajanja izbrisala tijekom korištenja. Zato smo osmislili jednostavan vodič koji će vam pomoći pri odluci što baciti, a što ostaviti.

Rok trajanja otvorenih dekorativnih proizvoda

Tekući puder: 12 mjeseci
Kompaktni puder: 2 godine
Korektor: 12 mjeseci
Ruž: 2 godine
Sjajila za usne: 12 mjeseci
Sjenilo za oči: 12 mjeseci
Kremasta sjenila: 6 mjeseci
Tuš za oči: 3-4 mjeseca
Olovka za oči: 2 godine
Maskara: 3-4 mjeseca
Rumenilo i bronzeri u kamenu: 2 godine
Rumenilo u kremi: do 12 mjeseci
Lak za nokte: 2 godine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?