Banja Luka

Cvijanović, Salkić i Jerković položili prisege i preuzeli dužnosti

 Željka Cvijanović
19.11.2018.
u 16:27

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović i potpredsjednici Ramiz Salkić i Josip Jerković danas su položili prisegu u entitetskom parlamentu, čime su i službeno stupili na dužnost.

Cvijanović je rođena 1967. godine u Tesliću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. sveučilišno obrazovanje stekla je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, te Pravnom fakultetu u Banjoj Luci. Profesor je engleskog jezika, a završila je i postdiplomski studij na Pravnom fakultetu u oblasti diplomatsko-konzularnog prava. 

Udana je i majka dvoje djece.

Ramiz Salkić je rođen 1973. godine u Hrаnči, u općini Brаtunаc. Po zаnimаnju je mаgistаr prirodnih znanosti iz oblаsti biologije. Osnovnu i srednju školu zаvršio u Brаtuncu, а Filozofski fаkultet, Odsjek biologijа kemijа nа Sveučilištu u Tuzli, gdje je stekаo zvаnje profesorа biologije-kemije.

Postiplomski studij zаvršio je nа Prirodno-mаtemаtičkom fаkultetu Sveučilišta u Tuzli i stekаo zvаnje mаgistrа prirodnih znanosti iz oblasti biologije. Člаn je Predsjedništva i Glаvnog odborа SDA Bosne i Hercegovine. Oženjen je, otаc dvoje djece.

Josip Jerković rođen je 1.studenoga 1959. godine u Bosanskom Brodu. Po zanimanju dipl. ing. prometa. Predsjednik RO HDZ BiH za Posavinu.

Od 2000. godine do 2010. godine šef ureda za izbjeglice u Vladi Posavske županije. Od 2010. godine do 2014. godine Predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Na općim izborima koji su održani 2014. godine izabran je za dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda. Oženjen je i otac troje djece.

Na prvoj sjednici novog saziva Narodne skupštine prethodno je za njenog predsjednika reizabran Nedeljko Čubrilović.

U nastavku zasjedanja bit će donesena odluka kojom se utvrđuje broj potpredsjednika parlamenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?