NEW YORK

Cvijanović razgovarala s direktorom Organizacije UN-a za hranu i poljoprivredu

24.03.2023.
u 14:44

Predsjedateljica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u New Yorku s direktorom Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu Qu Dongyuom, saopćeno je iz Predsjendištva BiH. 

Razgovarano je o aktivnostima i tekućim projektima koje ova organizacija provodi u BiH, a koji su usmjereni ka većoj proizvodnji, boljoj prehrani i zaštiti životne sredine.

Sugovornici su ocijenili da je suradnja sa nadležnim institucijama u BiH veoma dobra, izrazivši opredijeljenost za dodatno produbljivanje odnosa. 

Cvijanović je ukazala na potrebu unaprjeđenja i modernizacije poljoprivredne proizvodnje uz primjenu suvremenih ekoloških standarda i inovacija u ovoj oblasti.

Upoznala je sugovornika da nadležne institucije intenzivno rade na usuglašavanju zakonske regulative u oblasti organske proizvodnje s pravnim okvirom EU, s ciljem pune implementacije Zelene agende u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?