Članica Predsjedništva BiH

Cvijanović: Odgovorit ćemo na opstrukcije u izboru generala Oružanih snaga BiH

Željka Cvijanović
26.11.2023.
u 18:44

- Imamo informacije kako ćemo imati opstrukciju kada se radi o izboru generala, odnosno o njihovom postavljenju u skladu sa zakonom. Opstrukcija postoji jer opet postoji sprega da se spriječi da Srbin dođe na čelo Zajedničkog stožera Oružanih snaga - rekla je Cvijanović

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je kako ima informacije da će u izboru generala Oružanih snaga BiH biti određene opstrukcije, jer postoji način da se spriječi da član iz redova Srba dođe na čelo zajedničkog stožera. 

Cvijanović je navela kako je ljudima koji se tamo nalaze istekao mandat prije godinu i više dana, te da je neophodno da se oni zamijene.

- Imamo informacije kako ćemo imati opstrukciju kada se radi o izboru generala, odnosno o njihovom postavljenju u skladu sa zakonom. Opstrukcija postoji zbog toga što opet postoji sprega da se spriječi da Srbin dođe na čelo Zajedničkog stožera Oružanih snaga - rekla je Cvijanović, prenosi Avaz.

Dodala je kako je na toj poziciji, dvije godine izvan mandata, Senad Mašović, koji treba otići, ali "očito ga tamo čuvaju upravo oni koji pričaju i prave pometnju". 

- Vidjet ćemo kako će biti, nemam velika očekivanja da će sutra proći tako nešto, ali to podrazumijeva da i mi iniciramo određene korake, ne može to baš tako ostati - rekla je Cvijanović.

Članica Predsjedništva BiH kazala je kako netko govori da su to zajedničke oružane snage, a onda prvo opstruira da se napravi institucionalna postavka, odnosno raspored, navodeći kako je na sceni opstrukcija od onih koji promoviraju priču o Oružanim snagama BiH i o BiH, a onda rade sve da je blokiraju da živi u punom kapacitetu kao multietnička zajednica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije