Uoči sastanka s Dodikom

Crnadak: Spreman sam napustiti Vijeće ministara BiH

Igor Crnadak
28.11.2015.
u 13:33

Crnadak kaže da će poštivati svaku odluku, pa i oko eventualnog napuštanja Vijeća ministara BiH dok se ne izmjeni Zakon o Ustavnom sudu BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će sutra na sastanku političkih predstavnika iz RS kod predsjednika RS Milorada Dodika biti zauzet stav povodom odluke Ustavnog suda BiH o neustvanosti 9. siječnja kao Dana RS te on će poštivati svaku odluku, pa i oko eventualnog napuštanja Vijeća ministara BiH dok se ne izmjeni Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Dodik je jučer najavio da će predložiti da, dok se ne usvoji taj novi zakon o Ustavnom sudu BiH, predstavnici RS ne sudjeluju u radu institucija BiH.

- Sve što bude zajednički dogovor iza kojeg svi stanu, ja ću kao ministar u Vijeću ministara BiH ispoštivati. Mislim da sam zadnja osoba oko koje trebate imati dilemu, jer sam i ranije podnosio ostavke i napuštao Vijeće ministara i to za mene nije nikakav problem, naveo je Crnadak u izjavi novinarima.

Ipak, smatra da je u ovom trentku važno jedinstvo političara iz RS, ali mu se ne sviđa i kaže da je loše po RS to što su neki, kako je rekao, koji su bili u koaliciji s SDA u vrijeme podnošenja inicijative kod Ustavnog suda BiH, požurili prigrabiti jeftine političke poene.

-To nam ne treba, već jedinstvo, dodao je Crnadak.

Ocijenio je da je Odluka Ustavnog suda BiH o osporavanju Dana RS, 9. siječnja, politička poruka, kojom se pokušava uraditi nešto što je „nemoguće, negirati RS i taj praznik uzeti od naroda u RS“.

Komentara 1

NE
Nemesis100
13:00 29.11.2015.

molimo prijedsjednika dragana dovica da se ukljuci i da doprnise jednokopravnosti hrvatskog naroda i u ovom dijelu bih. ne zaboravite na nas posavljake i ostale hrvate u rs.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?