sarajevo

Crnadak i Ivancov razgovarali o političkim, ekonomskim i sigurnosnim temama

Crnadak i Ivancov
17.03.2016.
u 18:51

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je sa veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razgovarao o aktualnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim temama te pitanjima bilateralnih odnosa dviju država.

Crnadak je informirao Ivancova o predaji aplikacije za članstvo BiH u Europskoj uniji (EU) i drugim aktualnostima na polju europskih integracija koje su strateški vanjskopolitički cilj BiH.

Istaknuo je kako je BiH čvrsto opredijeljena da paralelno s približavanjem EU radi i na jačanju odnosa sa Ruskom Federacijom.

Također je naglasio kako BiH želi dobre i stabilne odnose s Ruskom Federacijom, kako zbog njene velike uloge u međunarodnim političkim i ekonomskim odnosima, tako i zbog uloge u Daytonskom mirovnom procesu i činjenice kako je članica Vijeća za implementaciju mira (PIC).

Aktualne vlasti u BiH, kazao je Crnadak, usmjerene su prema postizanju većeg ekonomskog napretka i rješavanju unutarnjih političkih pitanja.

Također, informirao je ruskog veleposlanika o prioritetima predsjedavanja BiH Centralnoeuropskom inicijativom (CEI) u 2016. godini te konferencijama i sastancima planiranim u okviru predsjedavanja.

Tijekom sastanka razgovarano je i o mogućnosti skore posjete Moskvi na visokom nivou.

Ivancov je istaknuo kako Ruska Federacija uvažava nastojanje BiH da se približi EU te da cijeni njenu poziciju u međunarodnim odnosima.

Sugovornici su razmijenili informacije i mišljenja o razvoju situacije u Siriji i procesu mirovnih pregovora o Siriji, migrantskoj krizi i suradnji u borbi protiv terorizma, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije