ministar vanjskih poslova bih

Crnadak: Formiranje vojske tzv. Kosova jedna od najvećih prijetnji miru

Igor Crnadak
14.12.2018.
u 17:59

Formiranje vojske tzv. Kosova jedna je od najvećih prijetnji miru i dugoročnoj stabilnosti u regiji od završetka ratova na ovim prostorima - rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Očigledno je, kaže, da se Priština odlučila za ovaj potez, ohrabrena nedostatkom odlučne reakcije međunarodne zajednice, nakon njihove "sulude odluke" o uvođenju taksi od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.

- BiH je opredjeljena za dobrosusjedske odnose i razvoj međusobnog povjerenja i nadamo se da će mir ipak biti sačuvan, te da će ova nova eskalacija kršenja međunarodnih sporazuma od Prištine biti osuđena i označena kao ozbiljan problem - rekao je Crnadak.

Kaže da su takvi jednostrani potezi "veoma opasni i snažno unazađuju odnose u regiji, jer se radi o kršenju brojnih međunarodnih obveza, koje su prištinske vlasti preuzele posljednjih godina" .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?