Sklanjanje narkotika s ulice

Crna Gora: Uništeno pet tona droge

15.06.2020.
u 17:46

Pripadnici Uprave policije Crne Gore danas su u nikšićkoj tvornici Javorak uništili oko pet tona narkotika zaplijenjenih u prethodnom razdoblju.

Uništavanju zaplijenjenih narkotika nazočili su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Višeg suda i Uprave policije. Ministar unutarnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da će policija nastaviti s uhićenjima narkodilera i sklanjanjem droge s ulica.

"Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, policija, tužiteljstvo i sudovi“, rekao je Nuhodžić.

On je istaknuo da policija intenzivno surađuje s regionalnim, europskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droga.

Nuhodžić je podsjetio da je Europska komisija u radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 pohvalila rezultate u međunarodnim policijskim akcijama kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika.

"U prilog tome govori i činjenica da je u prethodne tri i pol godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije s partnerskim službama, na prekooceanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama zadali smo snažan udarac organiziranim kriminalnim skupinama koje se bave trgovinom drogom“, tvrdi Nuhodžić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije