URAĐENA DETALJNA ANALIZA

Crna Gora razmatra davanje obje zračne luke pod koncesiju, za resornog ministra to je najbolje rješenje

30.12.2023.
u 19:13

Ministarstvo prometa i pomorstva Crne Gore razmatra da obje zračne luke u ovoj zemlji budu pod koncesijom. Resorni ministar Filip Radulović smatra kako je to najbolje rješenje.

Prema njegovim riječima, urađena je detaljna analiza u vezi mogućeg davanja aerodroma u Podgorici i Tivtu pod koncesiju. Konstatovao je da nema mnogo vremena za donošenje konačne odluke.

"Svjesni stanja u kojem se nalaze crnogorske zračne luke, ali i postupka koji je započeo još 2019., mišljenja sam da što prije moramo donijeti konačnu odluku hoće li dvije crnogorske zračne luke ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju", izjavio je.

Radulović je predložio da se, kako je rekao, odmah od sve tri tvrtke koje su zainteresirane za koncesiju traži ponuda za eventualno preuzimanje zračnih luka u Podgorici i Tivtu. Mišljenja je kako je ovo najbolje rješenje, jer se "postupak koji je počeo 2019. mora završiti i pokazati odgovornost prema međunarodnim partnerima".

Najavio je kako će ovaj postupak će biti završen tijekom ljeta sljedeće godine te da će Vlada Crne Gore donijeti odluku hoće li jedna od tvrtki dobiti koncesiju, hoće li se raspisati novi poziv ili će aerodromi ostati u državnom vlasništvu.

Podsjećamo kako je stručnjak za zrakoplovstvo Alen Šćurić u rujnu ove godine, govoreći o mogućnosti da bh. zračne luke budu date pod koncesiju, kazao kako je siguran da će aerodrom u Podgorici uskoro biti dat pod koncesiju.

Sjedinjene Američke Države i Europska unija su sugerirale premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Nerminu Nikšiću (SDP) kako bi zračne luke trebale biti pod koncesijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije