ISPROBAJTE

Crna Čoko Kraljica: Uživat ćete u svakom zalogaju

coolinarika
27.01.2022.
u 07:36

Kolač savršena Čokoladna kraljica je nastala malom preradom Snježne kraljice. Uživajte u njoj...

Sastojci

TAMNI BISKVIT
5 bjelanjaka
6 žlica šećera
4 žlice ulja
4 žlice glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 paketića praška za pecivo
5 žlice mlijeka za natopiti pečeni biskvit

KREMA
5 žutanjaka
110 g šećera
3 paketića vanil šećera
4 žlice gustina 
500 ml mlijeka
220 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
50 g čokolade za kuhanje 70% kakaa

JOŠ POTREBNO
oko 200g Petit Beurre keksa
mlijeka za namočiti kekse
4 žlice marmelade od aronije 
1 vrečica Dolcela šlag kreme od čokolade
2 vrečice Dolcela šlag pjene ili kreme od vanilije
čokoladne mrvice za posipanje

Priprema

1.BISKVIT

Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. i kakaom. Razvuči žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pečem u 21×36). Peči na 175’C oko 15tak minuta. Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka. Ako tijesto "lijeno" upija mlijeko, izbosti ga vilicom, odmah će poslušati, piše Coolinarika

2.KREMA

Žumanjke, gustin i dvije žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac narezan na listiće, dodavati ga pomalo. (Neka vas ne brine ako se stvara masan sloj od maslaca koji se neće odmah povezati u kremu, kada bude hladna sve se sjedini.) (Ako vas i dalje brine količina maslaca, smanjite ju, na svoju odgovornost) :-) Dobro promješati, i dodati omekšalu čokoladu, ponovo dobro promješati da se sve lijepo sjedini. Dok se hladi povremno mješati.

3. Umutiti šlag kremu od čokolade, sa malo manje mlijeka nego piše u uputama, da bude gušće. Odvojeno, isto tako umutiti šlag pjenu.

4.SLAGATI

Biskvit, pola smjese od čokoladne kreme, petit keksi namočeni u mlijeko i poredani po kremi. Četiri pune žlice džema (marmelade) od aronije malo izmješajte u posebnoj zdjelici da se lakše razmazuje. Premazati džem preko petit keksi, i na to lagano rasporediti ostatak čokoladne kreme.

Na vrh staviti šlag kremu od čokolade i šlag pjenu: možete puniti špricu za ukrašavanje sa tri žlice čokoladne pa dve bijele pjene, naizmjenično, tako kad krenete raditi puslice redom po kolaču ispadada šareno.

Ili ćee jednostavno raspodjeliti obe šlag pjene na kolač, isto naizmjenično, razvuči žlicom i biti će šareno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?