Član Predsjedništva BiH

Čović: Želimo učiniti sve da BiH krene u novo vrijeme

covic
Zoran Grizelj/Vecernji.ba
02.03.2015.
u 09:08

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da Predsjedništvo želi učiniti sve da BiH povede u novo vrijeme, što su, kako je rekao, dokazali zajedničkom izjavom o europskoj opredijeljenosti.

Na prijemu u zgradu Predsjedništva BiH povodom Dana nezavisnosti , čiji su domaćini bili on i Bakir Izetbegović, naglasio je da su nagomilani ekonomski, socijalni i svi drugi problemi prioritet njihovog djelovanja i da je uvjeren da u naredne četiri godine može biti ostvaren značajan napredak u odnosu na aktualno stanje.

Čović je rekao da je siguran da u ovom mandatu, uz sve probleme s kojim se susreću, mogu dobiti status kandidata za EU, pristupiti NATO-u i početi rješavati ozbiljne probleme običnih ljudi u BiH.

Istaknuo je da bi volio da na ovaj datum može reći da je formirana vlast na svim razinama, te je izrazio uvjerenje da će izvršna vlast u Federaciji BiH i na državnoj razini biti formirana do 11. ožujka.

Čović je naglasio da je pred Predsjedništvom BiH vrijeme iskušenja i zato je pozvao sve koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu, kao i prisutne veleposlanike, da im budu partneri u naredne četiri godine.

Pojasnio je da očekuje partnerstvo u naporima na stabilizaciji ekonomskih i socijalnih tokova u BiH, a da možda do 2017. ili 2018. dovoljno reorganiziraju BiH kako bi bila održiva i kako se više ne bi bavili prošlošću. 

Čović je potcrtao da vjeruje u bolju budućnost za djecu koja žive u BiH, te da vjeruje da se iz BiH neće odlaziti kao što je to bio slučaj do sada i zamolio je sve za pomoć na tom putu. 

Prijemu u Predsjedništvu prisustvovali su visoki dužnosnici međunarodne zajednice, predstavnici diplomatskog kora, akademske zajednice i javnog života u BiH. 

Svečanom prijemu nije prisustvovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?