posjet

Čović u Posavini: Povratka nema tamo gdje nema Katoličke crkve

12.09.2018.
u 20:33

Čović je sa župnicima u mjestima Koraće, Nova Sela te gvardijanom samostana u Plehanu uglavnom razgovarao i potrebitim infrastrukturnim projektima, jer kako je kazao, povratka nema tamo gdje nema katoličke crkve.

"Podjela među Hrvatima u BiH nema i ne smije biti i svaki Hrvat ma gdje god živio ima isto mjesto u promišljanju politike Hrvata u BiH, stoga osiguravamo potpunu zaštitu svakog Hrvata i ovdje u Republici Srpskoj gdje konačno možemo reći kako imamo svoja obilježja i nije nas strah zbog toga. Vaši problemi su i moji problemi, stoga vas molim ostajte uz veliku HDZ BiH obitelj i čuvajte svoje, za svoj hrvatski narod i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu", kazao je član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u naselju Nova Sela na zajedničkom ručku sa župljanima, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Nakon jutrošnjih posjeta gospodarstvenicima, te predizbornog skupa u Odžaku, Čović je posjetu Posavini danas nastavio obilazeći povratnička hrvatska mjesta i župe. Osim razgovora sa mještanima te stranačkim dužnosnicima, Čović je sa župnicima u mjestima Koraće, Nova Sela te gvardijanom samostana u Plehanu uglavnom razgovarao i potrebitim infrastrukturnim projektima, jer kako je kazao, povratka nema tamo gdje nema katoličke crkve.

Dekan i župnik Župe Uznesenja BDM Koraće, kod Bosanskog Borda fra Ivan Marić zahvalio je Čoviću na svemu što je učinio za ovu Župu poželivši mu novu izbornu pobjedu kako bi nastavio borbu za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. 

"Njegujemo filozofiju malih ali pozitivnih koraka te svijeću nade držimo upaljenom" kazao je fra Ivan.

A infrastrukturna ulaganja hrvatskih dužnosnika uvelike prate i izgradnju samostana na Plehanu, u blizini Dervente za koji je ove godine održana i donatorska večera u Zagrebu. Bit će ovo najznačajniji vjerski i kulturni centar u Bosanskoj Posavini. Ovaj svojevrsni spomenik kulturnog naslijeđa katolika ovoga kraja u ratu je potpuno uništen no gvardijan fra Ante Tomas ne odustaje. 

"Samostan će biti hrvatska i katolička ambasada našeg naroda ovdje u Republici Srpskoj", kazao je gvardijan te upoznao Čovića s napretkom radova.

"Plehan ćemo izgraditi i oživjeti zajedno", poručio je Čović.

Ključne riječi

Komentara 2

ZL
ZLIČKO
08:12 13.09.2018.

Koje uvlačenje u zicugu Crkve.

Avatar Feral
Feral
12:26 13.09.2018.

Misli da će Posavljaci glasati za njega,mogu ako su izgorili po glavi,jer on za sve mora pitati svoga pajdaša Duduka.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije