niz sastanaka u Orašju

Čović: Sve zaostatke riješiti do kraja ove godine

orasje
04.09.2016.
u 13:07

"Uvjeren sam da ćemo sve zaostatke riješiti do kraja ove godine i vrlo precizno ući jednom dinamikom u strategiju poljoprivredne proizvodnje u BiH, s posebnim naglaskom na Posavini", rekao je Čović

Posjeta izaslanstva HDZ-a BiH i HNS Orašju započela je sastankom s poljoprivrednicima i razgovorom o stanju o poljoprivredi. Sastanku su nazočili hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupšine BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, potpredsjednica Vlade FBiH i ministrica financija FBiH Jelka Miličević, predsjedateljica Doma naroda PFBiH Lidija Bradara, dužnosnici iz Županije Posavske, te izaslanstvo Seljačkog saveza FBiH predvođeno predsjednikom Draganom Pavlovićem. 

Nazočili su još i predstavnici udruga poljoprivrednika, stočara, peradara, povrtlara, voćara, pčelara, ribolovaca i lovaca i predstavnici privatnih tvrtki iz poljoprivrednog sektora s prostora Županije Posavske.

„Vjerujem da ćemo ovu godinu završiti na način, da pri usvajanju Proračuna za narednu fiskalnu 2017. godinu, da ćemo ugraditi sve što u Proračunu danas nema, sve zaostatke koji su iz ovih ili onih razloga postojali i koji opterećuju naše gospodarstvenike. Uvjeren sam da ćemo sve zaostatke riješiti do kraja ove godine i vrlo precizno ući jednom dinamikom u strategiju poljoprivredne proizvodnje u BiH, s posebnim naglaskom na Posavini. Mislim da u ovom trenutku nerješivog problema nema, bar ono što je prirodno rješivo, i to je možda najveći kvalitet ovog niza
sastanaka koje smo organizirali. I evo ohrabrenje da se za nekih mjesec dana nađemo na nekoj drugoj lokaciji, otvorimo i rješavamo neke druge teme.“ rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Posjeta je nastavljena obilaskom poduzeća „Bosanac“ d.d. Orašje jer je prerada duhana postala već tradicionalno prepoznata poljoprivredna djelatnost na području općine Orašje. Ni ovaj put nije izostala posjeta Franjevačkom samostanu i župi Tolisa koju od prošlog mjeseca vodi novi gvardijan i župnik fra Mario Jurić, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?