Dobrotvorna večera

Čović: Širokobriješku crkvu sačuvati od zuba vremena

čović dobrotvorna večer
31.10.2015.
u 10:04

Obilježena je i 110. obljetnica izgradnje nove crkve na Širokom Brijegu

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovini Dragan Čović, u svojstvu Visokog pokrovitelja, nazočio je dobrotvornoj večeri za obnovu širokobriješke crkve.

U organizaciji Franjevačkog samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Širokog Brijega i Zavičajne udruge Širokobriježana u Zagrebu, održana je dobrotvorna večera za obnovu širokobriješke crkve u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Uz predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, supokroviteljica tog svečanog događaja bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH u pozdravnom govoru je još jednom istaknuo potporu tom projektu, te naglasio kako je iznimno važno sačuvati taj spomenik kulture od zuba vremena, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika Bosne i Hercegovine.

Tijekom večeri bio je prikazan dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana na Širokom Brijegu, koji je, osim duhovnog, središte i kulturnog, obrazovnog i društvenog života zapadne Hercegovine od svojih početaka do danas.

Tim događajem je ujedno obilježena i 110. obljetnica izgradnje nove crkve na Širokom Brijegu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije