Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH

Čović sa stranačkim izaslanstvom posjetio Orašje

as
12.04.2017.
u 17:00

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović boravio je u srijedu u Orašju.

U nizu održanih sastanaka Čović se susreo i s gvardijanom Franjevačkog samostana u Tolisi fra Mariom Jurićem, članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina, predsjednikom Vlade i ministrima u Vladi Županije Posavske te posjetio općinu Orašje, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Na sastanku sa članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina, predsjednikom Vlade i HDZ-ovim ministrima u Vladi Županije Posavske, gdje je domaćin bio predsjednik ŽO HDZ BiH Posavina Đuro Topić, razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na političku situaciju u toj županiji. Sastanak je zaključen s utiscima o sudskim procesima protiv zapovjednika HVO-a Orašje.

Na sastanku u općini Orašje, načelnik Stanko Vincetić upoznao je predsjednika HDZ-a BiH s projektima koji se bitni za općinu Orašje, počevši od širenja poduzetničke zone, izgradnje kanalizacije i pročistača pitke vode do proširenje vodovodne mreže. Također je razgovarano i o problemima koje je potrebno riješiti kao što je održavanje ceste i javnih površina od Graničnog prijelaza do mosta sa Županjom, nejednakosti cijena carinskih tarifa u Federaciji i Republici Srpskoj, te o nastavku rekonstrukcije obrambenog savskog nasipa.

Osim toga, na sastanku je bilo riječi i o suradnji Općine i Vlade Županije Posavske, nezaposlenosti na području Orašja, te poslovanju firmi u Poduzetničkoj zoni Dusine.

Uz načelnika Vincetića na sastanku su bili i njegovi pomoćnici - za gospodarstvo Pero Baotić i imovinsko-pravne poslove Željko Nedić, te predsjednik Općinskog vijeća Orašje Mario Oršolić.

Sastanku su, uz Čovića, nazočili i federalni ministar pravde Mato Jozić, ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, zastupnik u Zastupničkome domu Parlamenta FBiH Blaž Župarić, direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i predsjednik ŽO HDZ BiH Posavina Đuro Topić. 

Boravak predsjednika HDZ-a BiH u Orašju završio je posjetom Župnom uredu u Posavskoj Mahali gdje je razgovarao s župnikom Pavom Brajinovićem.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije