Hrvatski član Predsjedništva BiH

Čović s kineskom veleposlanicom o suradnji dviju zemalja

29.10.2018.
u 15:40

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je u svom uredu u Mostaru veleposlanicu Narodne Republike Kine Chen Bo.

Na sastanku se razgovaralo o sveukupnim odnosima dviju zemalja, s posebnim naglaskom na gospodarsku suradnju. Istaknuto je obostrano zadovoljstvo zbog intenziviranja suradnje, napose povećanja trgovinske razmjene, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Hrvatski član Predsjedništva BiH iskazao je posebno zadovoljstvo zbog činjenice što će Narodna Republika Kina biti zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019. godine.

Veleposlanica Bo ovom je prigodom zahvalila Čoviću za njegov osobni doprinos na ukidanju viznog režima između dviju zemalja, što je imalo za posljedicu povećanja broja turista iz NR Kine u BiH.

Čović je informirao sugovornicu o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na izborni proces koji je u tijeku, te o mogućim izazovima u procesu implementacije izbornih rezultata.

Istaknuo je plebiscitarnu potporu koju je Hrvatski narodni sabor osvojio među Hrvatima Bosne i Hercegovine, te kazao kako je od ključnog značaja izmijeniti Izborni zakon, kako bi se sve institucije vlasti mogle konstituirati sukladno načelu legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda. Na taj način će BiH potvrditi svoju euroatlantsku i političku stabilnost, navodi se u priopćenju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije