bilateralni sastanak u orašju

Čović s izaslanstvom Hrvatske o suradnji i zajedničkim projektima

29.08.2020.
u 20:36

U Orašju je održan bilateralni sastanak predsjednika HDZ-a BiH dr. Čovića skupa s predstavnicima Vlade Posavske županije i ministrom vanjskih poslova RH Grlić Radmanom te državnim tajnicima u Vladi RH Milasom i Mažarom. Radi se o jednome u nizu sastanaka na kojima se razgovaralo o suradnji, zajedničkim infrastrukturnim projektima županijskih vlasti u BiH i Vlade RH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas istaknuli su zadovoljstvo da danas mogu biti u Orašju i čuti mišljenja županijskih vlasti kako bi kroz svoje djelokruge djelovanja unutar Vlade RH mogli direktno doprinijeti razvoju posavskog kraja.

Nakon parlamentarnih izbora u RH najavljeno je podizanje suradnje i potpora projektima hrvatskom narodu u BiH kako kroz Središnji ured za Hrvate izvan RH, tako i kroz direktne investicije različitih resora u RH.

Strateškim povezivanjem i direktnim investicijama za vitalne projekte Hrvata u BiH želi se dati doprinos prekograničnoj suradnji te podizanju standarda na prostoru čitave Bosne i Hercegovine.

Današnji sastanak odrađen je u sklopu Dana hrvatskog filma u Orašju čiji su visoki pokrovitelji predsjednik Vlade RH mr.sc. Andrej Plenković i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović te održavanja Svečane akademije u čast proslavljenom hrvatskom glumcu Ivi Gregureviću, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije