dubrovnik

Čović razgovarao s Lajčakom o europskom putu BiH i Izbornom zakonu

10.07.2021.
u 16:47

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović susreo se jučer u Dubrovniku sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan, Miroslavom Lajčakom.

Čović je poslije sastanka napisao kako su razgovarali o trenutnoj situaciji u BiH te potrebi značajnijeg napretka na EU putu.

Naveo je i kako se govorilo o tome kako su neophodne promjene Izbornog zakona i ograničene ustavne promjene koje će se realizirati 2021. godine kako bi se osigurala jednakost svih, koja više ne smije biti ugrožena.

Susret se dogodio na marginama Dubrovnik foruma koji ova dva dana donosi brojene sesije međunarodnoj suradnji, globalnoj transparentnosti, odgovornosti i izgradnji povjerenja te pandemiji koronavirusa i negativnim posljedicama.

Na ovom forumu sudjeluje ukupno devet ministara vanjskih poslova te predstavnici SAD-a i EU. Tu su i šefovi diplomacija Albanije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Češke, Slovačke, Latvije i Malte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?