sastanak

Čović održao radni sastanak s delegacijom Ustavnog suda BiH

čović
03.12.2015.
u 15:09

Sastanku su nazočili, pored predsjednika Ustavnoga suda BiH Mirsada Ćemana, i dopredsjednici Mato Tadić i Zlatko M. Knežević, te glavna tajnica Nataša Vuković. Ovaj susret je održan u okviru inicijative Ustavnoga suda BiH, koja je upućena institucijama Bosne i Hercegovine koje u okviru svojih ustavnih nadležnosti i obveza, imaju ili mogu imati utjecaj na osiguranje boljih uvjeta za rad i funkcioniranje Ustavnoga suda BiH. Cilj sastanka i razgovora bilo je iznalaženje učinkovitih rješenja za konkretna pitanja, kako bi se ustavna pozicija Ustavnoga suda BiH, definirana člankom VI Ustava i pravilima Suda, u potpunosti ostvarila.

U tome smislu razgovaralo se o aktualnim pitanjima važnim za funkcioniranje Ustavnoga suda BiH, te potrebi i mogućnostima Predsjedništva BiH da se, u okviru svojih nadležnosti, uključi i pomogne u rješavanju tih pitanja. Naročita pozornost posvećena je izvršenju odluka Ustavnoga suda BiH, kao i pitanjima u svezi sa financijskom i upravno-administrativnom neovisnosti i samostalnosti Ustavnoga suda BiH, te nekim pitanjima sigurnosnog i protokolarnog karaktera.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović i izaslanstvo Ustavnoga suda usuglasili su se da će rješavanje barem ključnih pitanja i problema o kojima se razgovaralo doprinijeti ostvarenju ustavnosti i zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?