Hrvatski član Predsjedništva

Čović: Netko iz sadašnje vlasti mi pakira ubojstvo Leutara, morat će za to odgovarati

'BiH,21.08.13. Mostar,Dom HDZa,  Dragan Covic sa Sulejmanom Tihicem u Mostaru Photo:Stojan Lasic'
08.02.2015.
u 10:00

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH, gostujući u emisiji “Centralni dnevnik” Senada Hadžifejzovića FACE TV-a vrlo je otvoreno i izravno govorio o politički montiranim optužnicama i nedopustivom utjecaju politike na pravosuđe u BiH. - Sustav za koji se ja zalažem traži pravnu državu u kojoj mene ili vas nitko neće smjeti procesuirati, voditi političke procese, samo zato što kažete ono što mislite, istaknuo je Čović. Na Hadžifejzovićevo pitanje “Boli li vas to što ste bili predmet toliko procesa protiv vas”, Čović je odgovorio: - Kako možete ravnodušni izaći iz toga? To i danas traje, nemojte to podcijeniti. Evo vam ekskluzivna informacija koju sam dobio ovih dana, tiče se pokojnog zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH Joze Leutara. Zatvorenik iz zeničkog zatvora piše institucijama BiH i pravi shemu tko je odgovoran za ubojstvo Leutara. U pitanju je netko tko je odgovoran za najgora kaznena djela, mislim da je osuđen na više od 20 godina… Dakle, on piše tijelima koja to relevantno sagledavaju i između ostalog spomene moje ime. Ja sam se na to nasmijao, međutim, kad razgovaram s ozbiljnim ljudima, oni kažu “nije to baš za smijeh, tu treba reagirati”. Tako se nešto prema meni radilo i prije petnaest godina. - Moje pitanje nije to što je taj čovjek nešto napisao. Moje pitanje je tko ga je natjerao da to napiše? A to je netko iz institucija ove države, iz sadašnje vlasti… E, to ćemo morati otkriti. Morat ćemo kazati javnosti tko to radi. Jer tko tako nešto, takve stvari, pakira predsjedniku države, zamislite što je spreman uraditi običnom malom čovjeku. To su ozbiljne stvari. Netko tko je to napakirao, morat će odgovarati, kazao je Čović. (HMS)

Komentara 2

Džoo
22:28 08.02.2015.

Svašta smo doživjeli u ovih prteklih 20 godina i ništa nas više ne iznenađuje.Čime se sve koristite,sve je moguće.

BR
brodarevac
08:47 09.02.2015.

Ma ovom Čovi sve pakiraju, neko mu uzeo pečat iz ureda pečatirao sporna dokumenta za import/export dok je bio ministar, neko drugi je za.....bo soko, eronet .... ne smunjamo da je čova čist ko rijeka kojoj je i tok promjenio da bi prolazila tik uz hacijendu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?