predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH

Čović: Nema smisla pozvati jednu hrvatsku, šest srpskih i devet bošnjačkih stranaka i tražiti reforme

dragan covic
Denis Kapetanovic/PIXSELL
12.06.2022.
u 20:25

„Nema smisla sudjelovati sastancima koji će legitimirati i promovirati dva bošnjačka člana Predsjedništva i sve one koji ne dijele osnovna ustavna načela“, naveo je Čović

„Od jedne hrvatske političke stranke danas je u Bruxellesu zatraženo da pregovara o političkom sporazumu s devet bošnjačkih i šest srpskih stranaka. Format je bio obeshrabrujući i nemoguće je bilo postići pošten dogovor s onima koji promiču kršenje Daytonskog sporazuma“, napisao je predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović na svom Twitter profilu komentirajući razgovore u Bruxellesu.

On je odbio sudjelovati na sastanku gdje su, kako je ranije ustvrdio, pozvana i dva bošnjačka člana BiH Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović.

„Nema smisla sudjelovati sastancima koji će legitimirati i promovirati dva bošnjačka člana Predsjedništva i sve one koji ne dijele osnovna ustavna načela“, naveo je.

Za posredovanje se zahvalio predsjedniku Europskog vijeća Charlesa Michela i premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Sudionici razgovora razmatraju načelni dokument kojim bi se trebali obvezati na održavanje izbora, provedbu rezultata, te kasniju izbornu reformu.

Tim dokumentom međutim nije predviđeno, makar i načelno, zauzimanje za rješavanje prijepora koji će posve izvjesno nastupiti nakon sljedećih izbora u slučaju da bošnjačke stranke pokušaju isključiti Hrvate iz vlasti i posve ih preglasati.

 

Ključne riječi

Komentara 4

DE
debelacija
10:50 13.06.2022.

Obavezno pozovite Zdravku Bušić Logarušić u pomoć! Možda vam može s pokradenim glasovima po BiH pomoći u ostvarivanju Plenkijevih iza-kulisnih planova o održavanju sastanaka političkih stranaka BiH-a na kojima je nazočna samo JRDNA hrvatskank a 10-ak muslimanskih i 5-6 srpskih! Bravo Plenky!!!

LO
lokve
08:20 13.06.2022.

nije fer što jedna hrvatska stranka ima vlasti koliko devet bošnjačkih od kojih je svaka veća od te hrvatske stranke.

LO
lokve
08:19 13.06.2022.

pa to si ti uradio kako bi ostao na vlasti do smrti, pokopao si sve hrvatske stranke. Zbog plijena većina stranaka hrvatskih su beskičmenjaci koji su prišli HNSu koji je u stvari hdz.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije