Konferencija na Kupresu

Čović: Ne smije se dopustiti nerazumno smanjenje šuma prenamjenom u prostoru

kupres
25.02.2016.
u 19:27

Pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH, Dragana Čovića, predsjednika Federacije BiH i dopredsjednika HDZ BiH Marinka Čavare i Hercegbosanske županije, danas je u hotelu „Adria Ski“ na Kupresu otvorena konferencija „Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH“.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović u svom je uvodnom izlaganju istaknuo kako zbog velikih površina šuma i šumskih zemljišta briga za šume, čije blagodati svi koriste, zaslužuje osobitu pozornost i ne smije se dopustiti njihovo nerazumno smanjenje prenamjenom u prostoru.

„Donošenjem Zakona o šumama u Federaciji BiH trebamo omogućiti zaštitu i intenzivnu i plansku obnovu šuma, vitalnost šuma, kao prirodnog resursa od neprocjenjive važnosti, te izbalansirati s potrebom za preradom drva. Moramo voditi računa i o postojećim kapacitetima za preradu drva i uposlenim u ovoj važnoj grani gospodarstva. Traženje optimuma u uzgoju i zaštiti šuma s jedne strane i iskorištavanju šuma s druge strane je naša zadaća prema sadašnjem vremenu i budućim generacijama.“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u obraćanju nazočnima.

Konferenciju „Budućnost šumarstva i prerade drveta u BiH“, koja traje 25. i 26. veljače 2016. godine, je organiziralo šumsko gospodarsko društvo „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres na Kupresu, kako bi prezentirali rezultate svoga rada i ukazali na potencijal koji nudi šumsko bogatstvo u Bosni i Hercegovini.

Konferenciji su između ostalih nazočili i Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ BiH, Piotr Borkowski, glavni tajnik Europskog udruženja državnih šuma iz Bruxellesa, te Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?