POSJETA POSAVINI

Čović: Naći načina da se Posavini pomogne s drugih razina vlasti

covic
VL FOTO
08.05.2014.
u 09:17

Izaslanstvo HDZ-a BiH na sastanku u Posavini

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, predsjedateljem Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednikom HNS-a, tijekom jučerašnjeg dana boravilo je u Odžaku, Domaljevcu i Orašju. Izaslanstvo u kojem su bili Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH, i Bariša Čolak, ministar pravosuđa BiH, održalo je radne sastanke u župnim uredima i Vladi Posavske županije.

Razgovori sa župnicima

Za vrijeme boravka u Odžaku razgovaralo se o aktualnim temama vezanim uz župni ured crkve Ivana Glavosjeka u Odžaku sa župnikom vel. Jakovom Filipovićem, te s članovima OO HDZ Odžak i poduzetnicima. Na putu prema Orašju izaslanstvo je posjetilo župu Domaljevac koja ove godine obilježava 150 godina postojanja. Kroz razgovor sa župnikom župe sv. Ane u Domaljevcu fra Blažom Marković gosti su upoznati o sadržajima obljetnice te radovima na crkvi. Gosti su boravili i u samostanu Tolisa gdje ih je dočekao gvardijan fra Marijan Živković. Završnica jučerašnjeg radnog posjeta Posavini bila je u znaku sastanaka u Orašju u Vladi Posavske županije gdje im je domaćin bio predsjednik mr. sc. Marijan Oršolić. Upriličen je razgovor s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata PŽ-a, a nakon toga održan je prošireni sastanak s članovima ŽO HDZ-a BiH Posavina na čelu s predsjednikom Ivom Vincetićem, zastupnicima HDZ-a BiH u Skupštini Posavske županije, direktorima Javnih poduzeća i Predsjedništvom, Općinskim odborima HDZ-a Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac.

Zajedno na izbore

- Ovdje smo da razgovaramo kako možemo pomoći. Kako smo već ušli u kampanju za iduće izbore, razgovarali smo s našom stranačkom organizacijom na terenu kako bismo imali kompletan uvid u organiziranost stranke u Posavini. Želimo spoznati kako da pomognemo s drugih razina vlasti. Vjerujem da je ovo dobar put da 5-6 mjeseci prije izbora napravimo snažnu komunikaciju središnjice sa stranačkom organizacijom na terenu. Želimo ih upoznati s općim prilikama i našom idejom da zajedno s drugim strankama HNS-a zajedno izađemo na izbore. Sve što radimo od strane središnjice prema našoj županijskoj i općinskoj strukturi želimo prenijeti na njih da oni isto tako rade od općinskih do temeljnih. Želimo doći u svaki dom, imamo svoja uvjerenja da trebamo sa svakim razgovarati čak i ljudima koji ne misle izaći na izbore i onima koji nisu ni glasovali za HDZ pokazati koliko je danas bitno iz političkih razloga izaći na izbore i podržati opciju koja brine o Hrvatskom narodu u BiH, izjavio je jučer nakon sastanaka u Posavini predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Najavio je uskoro novi dolazak u Posavinu kada će konkretnije razgovarati o dogovaranim temama i predizbornim aktivnostima te vidjeti na koje načine mogu pomoći Posavini kao što se nedavno potvrdilo, naglasio je, kroz zajedničku aktivnost na prihvaćanju Zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
12:06 09.05.2014.

Ovo je prvi mandat da HDZ nije bio u vlasti valjda narod Posavine i cijele BiH pamti koliko je HDZ uradio za narod u ostalih 15godina vlasti. Nadam se da him to narod neće zaboraviti ni bogatog i darežljivog Jelavića ni prebogatod Čovića i ostalu bratiju iz vlasti.....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije