Bleiburško polje u Austriji

Čović na komemoraciji u povodu 73. obljetnice Bleiburške tragedije

12.05.2018.
u 18:18

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović nazočio središnjoj komemoraciji u povodu 73. obljetnice Bleiburške tragedije na Bleiburškom polju u Austriji. 

Pod pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske i supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, a u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda u suradnji s Ravnateljstvom dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, te Hrvatskom katoličkom misijom u Klagenfurtu, na Bleiburškom polju u Austriji održana je komemoracija u povodu 73. obljetnice Bleiburške tragedije, kojoj je nazočio hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović, priopćeno je iz Predjedništva BiH. 

Komemoracija je počela u 11.00 sati molitvom kod hrvatskog groba na groblju Unterloibach, odakle je krenula procesija prema oltarnom prostoru na Bleiburškom polju.

Središnje misno slavlje, s početkom u 12.00 sati, predvodio je zadarski biskup i predsjednik HBK msgr. Želimir Puljić. Nakon svete mise održana je i molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovijedi,
koju je predvodio Idriz ef. Bešlić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gunja, te svečano polaganje vijenaca kod spomenika žrtvama Bleiburga i križnih putova, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?