Sastanak Čović - Schmidt

Čović: Izmjene Izbornog zakona će pružiti iskorak i institucionalno zaštititi jednakopravnost i legitimno predstavljanje

10.08.2021.
u 12:55

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak s novoimenovanim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. 
 
Dužnosnici su razgovarali o prilikama u BiH; naglasak je stavljen na očekivanja od tekuće neizborne godine, stabilizaciju političkog dijaloga, napredak na EU i NATO putu te na otklanjanje postojećih diskriminacija na svim administrativno-političkim razinama.
 
U svjetlu razgovora o jednakopravnosti, dr. Čović istaknuo je ključnim izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne izmjene. One će, kako je kazao, pružiti prijeko potreban iskorak i institucionalno zaštititi jednakopravnost i legitimno predstavljanje. Krajnje je vrijeme da otklonimo postojeće diskriminacije prema svim žiteljima u našoj domovini i do kraja stabiliziramo dijalog – kazao je. 
 
Put BiH prema Europskoj uniji i NATO-u okosnica je rada hrvatskih političkih dužnosnika, istaknuo je prilikom razgovora. Perspektiva razvijene i europske BiH mora se poduprijeti konstruktivnim radom, poštivanjem postignutih političkih sporazuma te neupitnim  uvažavanjem načela konstitutivnosti, jednakopravnosti i legitimnog predstavljanja.
 
Također, istaknuo je zabrinutost zbog ozbiljnih političkih nasrtaja na nezavisnost i funkcioniranje pravosudnih institucija, dotičući se poimenice Tužiteljstva BiH, Suda BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH.

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:00 11.08.2021.

Čović: Izmjene Izbornog zakona će pružiti domoljubni iskorak i institucionalno zaštititi jednakopravnost u obmanjivanju i varanju i legitimno predstavljanje svog zabačenog plemena.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije