Naslovnica Vijesti

Čović: Izmjenama izbornog zakona ubrzati euroatlantski put

Primarni cilj konferencije, rekao je Čović, iznaći što kvalitetnija rješenja u izbornom zakonodavstvu na svim administrativnim razinama
14. ožujka 2019. u 14:38 0 komentara 321 prikaza
Foto: VL

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je kako će dvodnevni znanstveno-stručni skup "Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu", koji se održava u Neumu, rezultirati ubrzanjem euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

- Kada je u pitanju hrvatski narod u BiH i politički predstavnici hrvatskog naroda, mi radimo paralelno na tri stvari. Prvo je euroatlantski put i tu smo snažni predvodnici euroatlantskog put. Druga stvar je unutarnja stabilnost, kako ekonomska, pravna, sigurnosna, a treće je osigurati da tri konstitutivna naroda kroz legitimne predstavnike mogu ostvariti prethodna dva cilja - kazao je Čović u izjavi za novinare.

Primarni je cilj konferencije, dodao je Čović, iznaći što kvalitetnija rješenja u izbornom zakonodavstvu na svim administrativnim razinama te time stvoriti ambijent za izmjenu ključnog dokumenta - Ustava BiH kako bi se ubrzao euroatlantski put BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.