posjeta

Čović i Stefanek o aktivnostima u kontekstu približavanja BiH Europskoj uniji

asdaedf
02.02.2017.
u 17:29

 Član Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas u posjetu šefa Ureda Vijeća Europe u Sarajevu Drahoslava Stefáneka,s kojim je razgovarao o aktivnostima u kontekstu približavanja EU, političkoj situaciji u BiH i aktivnostima Vijeća Europe.

Hrvatski član Predsjedništva BiH informirao je veleposlanika o političkoj inicijativi za realizaciju obaveza u skladu s relevantnim odlukama Europskog suda za ljudska prava, koji djeluje u okviru Vijeća Europe kao najstarije europske organizacije.

Izražena su pozitivna očekivanja oko političkog dijaloga od kojeg se u najskorije vrijeme očekuju rješenja koja će eliminirati diskriminacione odredbe izbornog zakona BiH. U tom smislu, Čović je izrazio uvjerenje da će se u suradnji s političkim partnerima iznaći rješenja koja će omogućiti uspješnu implementaciju odluka Europskog suda za ljudska prava, ali i Ustavnog suda BiH.

Veleposlanik Stefánek je izrazio punu podršku tim procesima putem raspoloživih resursa kojima raspolaže Vijeće Europe.

Na kraju sastanka Čović je veleposlanik Stefáneku poželio uspješan mandat, pri tom posebno istakavši značaj Vijeća Europe kao organizacije koja baštini napredne civilizacijske vrijednosti.

Veleposlamik Stefánek se zahvalio na prijemu, ocijenivši prošlogodišnje predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Europe izuzetno uspješnim, te je izrazio nadu u nastavak dobre i plodonosne suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?