Susret u Zagrebu

Čović i Plenković o napretku BiH i legitimnom predstavljanju

17.04.2023.
u 16:36

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović susreo je u ponedjeljak  s premijerom i čelnikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem s kojim je razgovarao o stanju u BiH, te ustavnim i izbornim reformama.  
"Sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem nakon nekoliko pozitivnih pomaka u Bosni i Hercegovini. Naglasio sam da je rješavanje pitanja legitimnog predstavljanja iu Predsjedništvu BiH i u Domovima naroda ključni korak u kretanju Bosne i Hercegovine naprijed", objavio je Čović na svome Twitter nalogu.

Istodobno Plenković je izrazio očekivanje što skorije uspostave vlade Federacije BiH. 

"Žurno formiranje Vlade Federacije i nastavak pregovora o izbornoj reformi ključni su preduvjeti za funkcionalnost i boljitak BiH. Hrvatska ostaje najsnažniji zagovornik  europskog puta BiH", napisao je premijer na svom Twitter profilu.

Komentara 1

LO
lokve
09:46 18.04.2023.

kako bi se čova domogao vlasti da je Hercegovina dio Hrvatske, tražio bi legitimno predstavljanje Hercegovaca u vlast i Plenković bi to objeručke prihvatio kao što je dao vlast srbima, bošnjacima slovencima do sada.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije