Susret u Mostaru

Čović i Lajčak razgovarali o trenutačnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH

20.06.2019.
u 13:30

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke i predsjedateljem OESS-a Miroslavom Lajčakom.

Na susretu je razgovarano o trenutačnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.
Dr. Čović je ovom prigodom informirao g. Lajčaka o preprekama i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, s naglaskom na sto skorije formiranje Vijeća ministara BIH, te još jednom potvrdio spremnost predstavnika hrvatskog naroda u BiH za suradnju. Razgovaralo se i o euroatlantskim integracijama BiH. Zajednički je istaknuto kako je neophodno ubrzati proces reformi. Dr. Čović je još jednom naglasio neophodnost neometanog institucionalnog nastavka aktivnosti na reformskim procesima te kako je iskorak u rješavanju tog zastoja moguće napraviti jedino zajedničkim dijalogom s partnerima u BiH.

Dr. Čović se dotaknuo i važnosti izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili integritet, ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz potpuno uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno - političkim razinama.

Na kraju susreta dr. Čović se zahvalio gosp. Lajčaku na dugogodišnjem razumijevanju i pomoći nasoj domovini BiH u njenom očuvanju kao jedinstvene i europske države, te mu je poklonio svoju autorsku knjigu „Iznad crte".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?