sarajevo

Čović i Izetbegović održali sastanak u zgradi Delegacije EU

klix.ba
26.01.2022.
u 20:57

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir izetbegović sudjelovali su u zgradi Delegacije Europske unije u nastavku pregovora s dužnosnicima SAD-a i EU u vezi s izmjenama Izbornog zakona u BiH. 

Sastali su se s direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst i posebnim izaslanikom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Matthewom Palmerom.

Nakon sastanka u Delegaciji EU medijima se obratio samo Izetbegović, piše Klix. 

Kazao je da se uzda u predstojeće sastanke u Neumu gdje će biti prisutni predstavnici većine parlamentarnih stranaka. Kaže kako očekuje da se tu napravi pomak uz dozu odgovornosti.

Ranije su na ovom sastanku bili lider SNSD-a Milorad Dodik, Nenad Stevandić (US) i Darko Banjac (NPS), ali i predstavnici oporbe u RS-u, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić.

Palmer i Eichhorst jutros su održali sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Kako je najavljeno, sutra poslijepodne odlaze u Neum na završne pregovore. Prije toga će imati sastanak s Interresornom grupom u Parlamentu BiH.

Podsjetimo Palmer i Eichhorst, su ponovno stigli u Sarajevo kako bi nastavili pregovore oko izmjena Izbornog zakona. Pregovori će trajati četiri dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?