veleposlanica SAD-a u BiH

Cormack: Umjesto suspenzije, potpuno ukinuti referendum

03.11.2017.
u 16:35

Referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH potrebno je potpuno ukinuti, a ne suspendirati u Narodnoj skupštini RS-a i tako bi se spriječilo da ovo pitanje ponovo bude aktivno u budućnosti - istakla je veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

- Mi smo od samog početka bili vrlo jasni što se tiče referenduma. Suspenzija referenduma ostavlja ipak mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i provedbe nekada u budućnosti - ukazala je Cormack u razgovoru za Radio RS-a

Komentirajući činjenicu da se ne sastaje s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, naglasila je da nema problem RS, srpskim narodom ili institucijama, već s političarima koji ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH.

Navela je i da se političari moraju okrenuti životnim temama, čemu bi doprinjelo provođenje Reformske agende, koju su ranije podržale sve političke partije u BiH.

Jedna od odluka koja bi mogla pozitivno da utiče na živote građana u BiH je i ona o izmjenama Zakona o trošarinma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?