mostar

Cormack u Mostaru: Provođenje reformi treba postići kroz dijalog i kompromis

Maureen Cormack
19.10.2017.
u 13:24

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack sastala se u četvrtak u Mostaru s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem s kojim je razgovarati o tome šta je potrebno da BiH uradi kako bi aktivirala Akcijski plan za članstvo (MAP) u NATO savezu.

Na sastanku u Mostaru veleposlanica Cormack i Čović razgovarali su i o Izbornom zakonu BiH te o reformskoj agendi.

U izjavi za novinare Cormack je kazala da bilo koje reforma koja se želi provesti treba da budu podržane od svih strana i stranaka te da se to treba postići kroz dijalog i kompromis, pošto će to osigurati da se BiH kreće dalje i napreduje na svom europskom putu, a ne da se udaljava od njega.

- Također smo razgovarali i o reformskoj agendi koja je jako važna za budućnost BiH, koja uključuje nove korake, a među njima i Zakon o trošarinama, koji bi omogućio da BiH dobije oko pola milijarde eura koje može upotrijebiti, između ostalog, za izgradnju modernoga autoputa - naglasila je nakon sastanka američka veleposlanica.

Govoreći o izborima u Mostaru, o čemu je također bilo riječi, Cormack je ocijenila da oni predstavljaju "esencijalnu i ključnu stvar", kao i priliku za građane da izraze svoju volju.

- Razgovarali smo i o vladavini prava i zakona. Apsolutno je potrebno da ona postoji i da bude uspostavljena u BiH - poručila je Cormack.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije