Susret sa Zvizdićem

Cormack i Wigemark pružili punu podršku euroatlantskom putu BiH

11.05.2018.
u 15:26

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas, u odvojenim susretima, s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack i šefom Delegacije Europske unije u BiH, Larsom-Gunnarom Wigemarkom o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić je ponovio posvećenost Vijeća ministara BiH reformskim procesima kao jedinom putu koji vodi ubrzanom ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda građana BiH. Istaknuo je da euroatlantske integracije ostaju primarni vanjskopolitički cilj naše države, a aktualni reformski procesi put na kojem taj cilj i ostvarujemo. Dodao je da je Bosna i Hercegovina već važan iskorak na tom putu postigla predajom odgovora na Upitnik EK, te da očekuje i skoru aktivaciju MAP-a za članstvu u NATO savezu što bi bila i značajna poruka potencijalnim investitorima da je Bosna i Hercegovina stabilna i sigurna zemlja u koju vrijedi ulagati. 

Upoznao je veleposlanike i s aktivnostima Vijeća ministara BiH vezanim za predstojeći sumit u Sofiji. 

Cormack i Wigemark su pozdravili reformski angažman Vijeća ministara BiH i pružili punu podršku euroatlantskom putu BiH.

Tijekom sastanaka razmijenjena su mišljenja o usvajanju Strategije energetskog sektora i inovirane Strategije reforme javne uprave. Razgovarano je i o sve većem problemu ilegalnog prelaska granice i priliva migranata u BiH. 

Zvizdić je informirao veleposlanike da je Vijeće ministara BiH već reagiralo i zadužilo nadležne institucije da se
uključe u rješavanju pitanja migranata u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?