Hercegovački poduzetnik

Ćorluka ulaže 20 milijuna eura u dalmatinski hotel

13.01.2023.
u 20:02

Riječ je o kompleksu u istočnom dijelu Baške Vode, ukupne površine iznad 9000 m2, koji je kupio prije 4 godine

Hercegovački poduzetnik Petar Ćorluka, široj javnosti najpoznatiji kao vlasnik tvornice toaletnog papira i higijenskih potrepština Violeta, posljednjih godina, unatoč pandemijskim preprekama, sve više ulazi u turistički biznis, piše Slobodna Dalmacija. Poput svojih brojnih zemljaka, fokusiran je na Makarsku rivijeru, a u tom smjeru ide i njegovo novo ulaganje.

Riječ je o rekonstrukciji hotela Hrvatska koji je Ćorluka posredstvom svoje tvrtke Marea Alta sa sjedištem u Makarskoj prije četiri godine kupio od Ministarstva državne imovine za nešto više od 46 milijuna kuna ili oko 6,1 milijun eura. Upravo je spomenuta kompanija iza koje stoji "balkanski kralj toaletnog papira" jučer ishodila građevinsku dozvolu za planirani projekt vezan uz hotel Hrvatska za koji je prije prisilne pandemijske stanke i brojnih peripetija s lokalnom vlašću investitor govorio da je vrijedan oko 20 milijuna eura.

Budući da je riječ o objektu kategoriziranom sa samo dvije zvjezdice, aktualnim zahvatom one bi se trebale udvostručiti. Riječ je o kompleksu u istočnom dijelu Baške Vode, ukupne površine iznad 9000 m2, od čega samo na postojeću hotelsku zgradu otpada gotovo 2800 m2, dok zelena i dvorišna zona zauzimaju respektabilnih 6100 m2. No, Hrvatska nije jedina Ćorlukina imovina pod Biokovom jer je u Baškoj Vodi kupio i kamp Urania, dok u Makarskoj stoji iza hotela Mirjam.

No, spomenuti ulagač ima(o) je velike ambicije sa zemljištem na makarskom predjelu Biloševac, gdje je kupio parcelu od čak 30 tisuća kvadrata s namjerom da tu izgradi hotel s pet zvjezdica. I taj projekt, poput pripreme rekonstrukcije hotela Hrvatska, već sedmu godinu zapinje na usklađivanjima s prostornim dokumentima, što je vlasnik Violete ocijenio nepotrebnim otezanjem, dok je lokalna vlast tvrdila da takav projekt ne može odobriti jer nije predviđen ni planom više razine, onim županijskim, što je potvrdilo i Ministarstvo prostornog uređenja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije