vlasnik Violete

Ćorluka: Kupio sam respiratore, neka se uključi netko da ih dopremimo!

Davor Puklavec/Pixsell
04.04.2020.
u 09:57

''Problem je što je gužva u prijevozu i od nas dobavljači traže da vozimo robu koja je spremna, pa sam tražio da se uključe veleposlanstva, Vlada, banke i ne znam tko više'', rekao je Ćorluka

Petar Ćorluka, vlasnik tvrtke Violeta iz Gruda, kazao je za N1 kako je ova tvrtka uplatila 400.000 maraka za medicinsku opremu i tako pomogla zdravstveni sustav u Bosni i Hercegovini u uvjetima borbe protiv korona virusa. 

Respiratore i medicinsku opremu Ćorluka je kupio u Kini. Navodi kako je pokušao opremu kupiti i od europskih proizvođača, ali nitko nije mogao jamčiti isporuku prije kolovoza. 

Čorluka je zatražio intervenciju vlasti i veleposlanstava u BiH kako bi dragocjena oprema što prije bila prevezena iz Kine u Bosnu i Hercegovinu.

''Problem je što je gužva u prijevozu i od nas veći dobavljači traže da vozimo robu koja je spremna, pa sam tražio da se uključe veleposlanstva, Vlada, banke i ne znam tko više. Amerika i Njemačka nemaju opremu i respiratora, a mi smo uspjeli pronaći i uplatiti. Tažim da se izađe u susret i pomogne u organizaciji. U ovoj teškoj situaciji trebamo pomoći zdravstvu Bosne i Hercegovine'', rekao je Ćorluka za N1. 

Radi se o značajnim financijskim sredstvima iako je, kako je naglasio Ćorluka, bio rizik ući u ovakav aranžman.

''Mi smo uplatili 400.000 maraka za opremu i izložili se velikom riziku, jer prvi put radimo s tim tvrtkama. Prepoznali smo vrijeme kada zdravstvenom sustavu BiH treba pomoć. Svim bolnicama, odlučili smo se za 38 zdravstvenih ustanova, da podijelimo negdje oko 400 jedinica maski, profesionalnih odijela za bolnice i šest respiratora'', pojasnio je Ćorluka.

Kontakte s vlastima po ovom pitanju već je imao. Konkretnog odgovora - još uvijek nema. Tko će u BiH dopremiti opremu vrijednu blizu pola milijuna maraka?

Ćorluka je napomenuo i kako Violeta posluje u otežanim uvjetima, ali uz spremne sirovine i veliku brigu o zdravlju uposlenika.

''Violeta je stabilna i organizirana tvrtka koja se uspješno bori s konkurencijom i raznim nedaćama. Otežano je raditi. Osigurali smo sirovine koje nam u Ploče dolaze brodovima. Ljudi rade pod maskama i u posebnom režimu. Važnije je ostati zdrav nego ostvariti neki porofit. Sve je okrenuto očuvanju zdravlja. Valjda će se opet nekad moći normalno razmišljati i raditi'', zaključio je Ćorluka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije