Razgovori

Čordaš s Idžan o verifikaciji korisnika RSP-a

11.04.2016.
u 09:00

Dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš razgovarao je s predsjednicom OO HDZ-a Gvozd i dopredsjednicom Odbora HDZ-a za Hrvate u BiH Marijom Idžan o povratku Hrvata u BiH, a susretu je nazočila i članica Predsjedništva HDZ-a BiH Marija Rapo. Čordaš je upoznao Idžan s realiziranjem regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, tijeku provedbe ovog projekta i odobrenim potprojektima, ali se osobito osvrnuo na probleme koji nastaju u procesu provjere imovinskog stanja potencijalnih korisnika u RH. Rekao je kako postoji veliki broj Hrvata kojima bi kroz odobrene potprojekte mogle biti obnovljene stambene jedinice, za što je potrebno provjeriti njihovo imovinsko stanje u RH, ali nadležne institucije u RH ove provjere završavaju jako sporo, što u konačnici koči provedbu cijelog projekta. Od 3500 potencijalnih hrvatskih korisnika koji, na temelju navedenog, trebaju biti provjereni u RH, do sada ih je verificirano tek oko 200. Tijekom susreta razgovarano je i o drugim projektima namijenjenim povratku Hrvata u BiH, a Čordaš je podsjetio kako su javni pozivi Ministarstva za obnovu stambenih jedinica, infrastrukture i pružanje pomoći udrugama i projektima održivog povratka otvoreni do 15. travnja, te da se svi zainteresirani trebaju prijaviti.

Čordaš i Idžan su se složili kako je RSP značajan projekt kada je u pitanju povratak Hrvata u BiH te da sve nadležne i druge institucije trebaju surađivati... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije