Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čordaš i Radivojša o položaju povratnika u Glamoču

26. veljače 2018. u 12:36 0 komentara 91 prikaza

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je s novoizabranim načelnikom Općine Glamoč Nebojšom Radivojšom o položaju povratnika, projektima stambene izgradnje za povratničku populaciju i prioritetnim infrastrukturnim projektima koji se trebaju realizirati u narednom razdoblju na prostoru glamočke općine.

Čordaš je podsjetio da je Ministarstvo u prethodnom razdoblju već izdvojilo više 200.000 KM za sanaciju puteva, izgradnju niskonaponske mreže i ulične rasvjete, dok je 110.500 KM osigurano za projekte održivog povratka, u okviru kojih su obnavljani vjerski objekti i podržani projekti u zanatstvu i poljoprivredi, kako bi se osigurali kvalitetniji životni uvjeti kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva u ovoj općini.

Dodao je da je u tijeku realizacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (SAF) u okviru kojeg će se na području općine Glamoč izgraditi 22 kuće za srpske povratnike, ukupne vrijednosti 532.000 KM, te da će Ministarstvo nastaviti da pomaže i pruža podršku povratnicima u ovoj lokalnoj zajednici, priopćeni je iz entitetskog resornog ministarstva. 

Radivojša je upoznao Čordaša s aktualnim stanjem u općini Glamoč, te je izrazio očekivanja da će Ministarstvo pružiti punu podršku prilikom implementacije projekata koji se trebaju realizirati u narednom razdoblju. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.