Ministar poručio

Čordaš: Formirati Komisiju za izbjeglice BiH

Davor Čordaš
20.10.2015.
u 19:29

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš smatra da je potrebno u što kraćem roku konstituirati Komisiju za izbjeglice Bosne i Hercegovine kako bi se otklonili eventualni zastoji u realizaciji projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Čordaš je dodao i da je potrebno ubrzati procedure izbora i verifikacije korisnika, kao i provjere stanja imovine potencijalnih korisnika u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji.

Tijekom razgovora s predstavnicima Misije OSCE-a u BiH resorni entitetski ministar je podsjetio da je u okviru prve komponente podprojekta „BiH 1“ dodijeljen građevinsko-zanatski materijal za 20 obitelji na prostoru Banje Luke, Prijedora, Trebinja i Gradiške, a da je Ministarstvo iz proračunskih sredstava ovim obiteljima dodijelilo dodatnih 100.000 KM novčane pomoći za ugradnju materijala, prioćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS.

U okviru prve komponente potprojekta „BiH 1“ planirana i izgradnja i rekonstrukcija 25 stambenih jedinica u općinama Foča i Novo Goražde, za što je provedena procedura odabira izvođača radov. U okviru druge komponente potprojekta „BiH 1“ planirana je izgradnja i rekonstrukcija 40 stambenih jedinica u općinama Bosanski Brod, Derventa i Srebrenica, a u tijeku je potpisivanje ugovora s odabranim projektantom.

Kada je riječ o potprojektu „BiH2“, u okviru prve komponente ovog podprojekta predviđena je izgradnja i rekonstrukcija 30 stambenih jedinica za izbjeglice iz Hrvatske, koje su se odlučile za integraciju na prostoru RS, a u tijeku je potpisivanje ugovora s projektantom.

Čordaš je također govorio i o potprojektu „BiH 3“, kojim je planirana izgradnja više obiteljskih stambenih objekata u devet općina Republike Srpske s ukupno 252 stambene jedinice, a u okviru kojeg je proveden niz aktivnosti – usuglašeno je učešće općina i definirane su lokacije za izgradnju objekata, izvršena je predselekcija korisnika, a trenutno je u tijeku izdavanje lokacijskih uvjeta, priopćeno je iz Ministarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?