crnac bez jaja

Čokoladno savršenstvo: Za ovaj kolač treba vam manje od 10 KM

Shutterstock
04.03.2024.
u 08:46

Ako ste u potrazi za receptom za čokoladni kolač za koji vam ne treba previše sastojaka i koji se ne peče dugo, a još je k tome i jeftin - ne tražite dalje. Za ovaj vam kolač nisu potrebna jaja, a kad se sve zbroji, neće vas izaći više od 10 KM. Radi se o popularnom kolaču kontroverznog imena crnac bez jaja koji svi jednostavno obožavaju, piše Index.hr.

 

Tako jeftin, a tako ukusan

Za ovaj kolač trebat će vam:

3 jogurta
200 g šećera
300 g glatkog brašna
120 ml suncokretovog ulja
30 g kakaa
2 žličice sode bikarbone

Za glazuru pripremite:

150 g maslaca
150 g tamne ili čokolade za kuhanje
100 g šećera
100 ml mlijeka.

Priprema

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim ju izlijte u lim za pečenje koji ste premazali s malo ulja i posipali brašnom. Pecite 20 do 25 minuta na 185 stupnjeva.

Na pari rastopite maslac pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom, ostavite u hladnjaku da se stegne i poslužite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije