odličan recept

Čokoladne rum kocke s orasima: Najsočniji kolač s finom aromom predivno miriši, a okus je fantastičan

čokoladni kolač
Shutterstock
11.10.2023.
u 07:40

Kad poželite sočan čokoladni kolač dodajte mu mljevene orahe i aromu ruma. Ove sočne kocke nije komplicirano pripremiti, a potrebni su vam klasični sastojci. Rum ide i u biskvit i kremu, a desert je toliko ukusan da će vam ukućani i gosti tražiti recept, piše Skuhaj.hr.

 

Recept za čokoladne rum kocke s orasima

Sastojci:

Za koru:

6 bjelanjaka
200 g šećera
2 žlice brašna
200 g mljevenih oraha
70 g kakao praha
2 žlice ruma

Za kremu:

6 žumanjaka
200 g šećera u prahu
100 g maslaca
100 g čokolade
3 žlice ruma

 

Priprema:

Bjelanjke tucite dok ne dobijete čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Nakon toga dodajte preostale sastojke, promiješajte i dobivenu smjesu izlijte u protvan koji ste obložili papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 C i pecite oko 25 minuta.

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom u prahu pa ih uz stalno miješanje kuhajte na pari oko 15 minuta. Pred kraj kuhanja u posudu dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i rum pa sve dobro izmiješajte do jednolične kreme. Kada je biskvit pečen, prelijte ga dobivenom kremom i ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak na najmanje tri sata. Nakon toga kolač narežite na kocke željene veličine i poslužite.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije