Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Čokoladna torta za prste polizati, donosimo recept

17. travnja 2021. u 09:29 0 komentara 81 prikaza
čokoladna torta

Ako se želiš zasladiti, ali ipak s nekom slasticom koja nije teška, ovo je pravi izbor jer ova torta ne sadrži jaja i maslac, piše Miss7zdrava.

Sastojci

Biskvit

  • 3 šalice brašna
  • 5 žlica kakaa u prahu
  • 2 male žlice praška za pecivo
  • 2 male žlice sode bikarbone
  • 1/2 male žlice soli
  • 1/4 šalice kanola ulja (može i kokosovo ulje)
  • 1 zreli avokado, napraviti pire od očišćenog mesnatog dijela avokada
  • 2 šalice vode
  • 2 male žlice limunova soka
  • 2 male žlice ekstrakta vanilije
  • 2 šalice šećer
  • Glazura

  • 2 zrela avokada (također u obliku pirea)
  • 2 šalice šećera
  • 5 žlica kakaa u prahu
  • Napomena

    Možeš koristiti pšenično brašno ili brašno od slanutka ili rižino brašno. Umjesto bijelog šećera možeš koristi šećer kokosove palme ili šećer od breze.

    Priprema:
  • Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva te premaži okrugli kalup za torte od 22 centimetra s malo kokosovog ulja te posipaj brašnom.
  • U veliku zdjelu ubaci prvih pet sastojaka (brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol).
  • U drugoj zdjeli pomiješaj ulje i sljedeća četiri sastojka (pire od avokada, vodu, ocat, ekstrakt vanilije).
  • Nakon što izmiješaš sastojke, u smjesu dodaj šećer i još jednom dobro izmiksaj.
  • Nakon toga dodaj smjesu s avokadom u mješavinu brašna i ostalih sastojaka te miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  • Dobivenu smjesu ravnomjerno ulij u dva okrugla kalupa za torte (promjera 22 centimetra), a koje se prethodno premazala s malo kokosovog ulja i posipala brašnom.
  • Peci u pećnici koja je prethodno zagrijana na 180 stupnjeva. Provjeri kroz 30 minuta jesu li dovoljno pečeni.
  • Biskvite ostavi u kalupu 15-ak minuta da se ohlade, a nakon toga ih možeš izvaditi iz kalupa.
  • Kada više nisu topli, preko jednog biskvita premaži glazuru koju si skuhala na pari te poklopi s drugim biskvitom.
  • Dodaj preostalu glazuru na vrh drugog biskvita.
  • Ako želiš, možeš napraviti duplu smjesu glazure te i bočne strane torte također prekriti glazurom.
  • Na vrh torte možeš dodati mala čokoladna jaja ili ukrasiti prema želji.
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.