Probajte napraviti po ovom receptu

Čokoladna torta koju sigurno nećeš raditi samo jednom

10.03.2024.
u 13:37

Ovo je čokoladna torta koju sigurno nećeš raditi samo jednom. Za nju ti je potrebno svega 10 minuta, jedna zdjela i par sastojaka. Ne znam hoćete li ju više obožavati jesti toplu sa sladoledom ili ju skroz ohladiti i poslužiti samo posipanu šećerom prahu, objavio je gastro.24sata.hr.

 

Sastojci:

250 g maslaca

200 g šećera (najbolje u prahu)

200 g tamne čokolade za kuhanje

100 g mliječne čokolade

5 jaja

2 žlice krušnih mrvica

malo maslaca ili margarina za premazati kalup

žlica mrvica za posipati kalup

šećer u prahu za dekoraciju

Postupak:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Na pari ili laganoj vatri otopiti maslac, čokoladu i šećer. Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući s pjenjačom između. Na kraju umiješati još dvije žlice krušnih mrvica. Kalup premazati maslacem (dno i stranice) i posipati krušnim mrvicama (također dno i stranice). Istresti smjesu u kalup i stavite peći nekih 30 minuta. Ostavite ju par minuta da se malo ohladi, odvojite od kalupa i posipajte šećerom u prahu. Kolač s kojim nećete pogriješiti! Idealan kada se gosti najave u zadnji čas, a želite se s nečim zasladiti, objavio je gastro.24sata.hr.
 

Probajte napraviti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?