SARAJEVO

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s delegacijom Kongresa SAD-a

20.04.2022.
u 15:01

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su danas delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. 

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se s američkim senatorima Povjerenstva za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chrisom Murphyem, senatorom Povjerenstva za oružane snage Thomom Tillisom, te američkim veleposlanikom Michaelom Murphyjem.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost delegaciji američkog Senata na dosadašnjoj podršci i naporima koje čine za BiH, kao i na posjetu, kojom prilikom su razgovarali o temama bilateralne suradnje, europskih integracija BiH i zapadnog Balkana, održavanja izbora i pitanjima perspektive mladih, te o produžetku sigurnosne misije EUFOR Althea u BiH.

Razgovarano je o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regiji na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške europskim integracijama regije. Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem sigurnosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu sa kojim se europski kontinent suočava, saopćeono je iz Predsjedništva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije