MINISTAR VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA

Članovi Predsjedništva BiH primili hrvatskog ministra Miru Kovača

kovač
29.01.2016.
u 15:01

Članovi Predsjedništva BiH primili su ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Miru Kovača.

Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska njeguju dobre susjedske i prijateljske odnose, kao i dobru suradnju na regionalnoj ravni. Bilateralni odnosi BiH i Republike Hrvatske su intenzivni, što potvrđuju brojne posjete na visokom i najvišem nivou, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U priopćenju se navodi da je ministar Kovač izrazio zahvalnost na prijemu i zadovoljstvo što je prvu službeu posjetu upriličio Bosni i Hercegovini. Prenio je pozdrave Predsjedništvu BiH od rukovodstva Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Istaknuto je da Republika Hrvatska bilateralno, ali i kao članica EU, prati i podržava napredak BiH na ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo u EU, te je pozdravljena odluka Predsjedništva BiH o podnošenju zahtjeva za članstvo BiH u Europskoj uniji, koji će biti predan 15. veljače, u Bruxellesu.

Rečeno je da je predaja zahtjeva za članstvo BiH u EU dodatni poticaj unaprijeđenju bilateralne i regionalne suradnje, a istaknuta je i potreba unaprijeđenja suradnje na ekonomskom planu.

Tijekom susreta iskazan je interes za rješavanje otvorenih pitanja između dviju zemalja, što će se aktualizirati sadržajnijom suradnjom vlada dviju država, te unaprijeđenjem političkog dijaloga, istaknuto je prilikom susreta.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su ministru vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Miru Kovaču imenovanje u Vladu Republike Hrvatske i poželjeli mu uspjeh u radu, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije