Potpora iz Bihaća

Članovi HVIDR-e prikupili novčana sredstva koja će uplatiti na žiro-račun Gradske uprave Vukovar

29.03.2016.
u 09:00

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom pokrenula je projekt pod nazivom “Vukovarski toranj - simbol hrvatskoga zajedništva”. Projektom je predviđena potpuna sanacija Vukovarskog vodotornja, dok se u njegovoj okolici planiraju izgraditi parkirališta, dječje igralište, a bit će postavljen i popis imena svih donatora. Potporu akciji obnove Vukovarskog vodotornja izrazili su i članovi Udruge HVIDR-a u Bihaću pokazavši još jednom svoju solidarnost tako što su od 21. do 24. ožujka organizirali prikupljanje novčanih sredstava. Prikupljena novčana sredstva će sljedeći tjedan biti uplaćena na žiro-račun Grada Vukovara. Prema planu, radovi bi trebali započeti u ljeto ove godine, a trajali bi godinu dana. Troškovnik cjelokupne obnove vodotornja  iznosi 20,000.000 kuna. Pokroviteljstvo je prihvatila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Ako sredstava ne bude dovoljno, bit će osigurana i iz gradskoga proračuna, kao i proračuna Fonda za obnovu i razvitak Grada Vukovara. Nakon okončanja projekta bit će zaposleno petnaestak osoba koje će skrbiti o ovom objektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije